TYPISCH  HOUT

keuken en meubelontwerper

 

KWALITEIT :

 

Iedere meubelzaak, keukenzaak, meubelmaker, enzovoort, zegt natuurlijk dat hij kwaliteit levert.

Er zal geen enkele ondernemer van zichzelf zeggen dat hij dat niet doet.  Dit is dan ook nutteloze informatie geworden, terwijl er natuurlijk wel degelijk kwaliteitsverschil is. Ook ik zeg natuurlijk kwaliteit te leveren.

Maar waarom staat een TYPISCH HOUT dan wel voor kwaliteit?

 

 

Ontwerp wordt op maat gemaakt, zodat meubel in goede relatie staat met de omgeving.

D.w.z. dat het ontwerp de juiste maatvoering,verhouding, kleur en functionaliteit heeft.

 

Materialen worden zorgvuldig uitgezocht en zijn duurzaam en eerlijk.

Edelfineer wordt persoonlijk uitgezocht naar wens van klant en uitstraling van typisch hout.

Het gebruik van duurzaam Corian dat hoort tot de absolute topafwerking in luxe interieurs en jachtbouw.

Oneerlijke materialen zoals, gebeitst fineer,hpl, folies en andere plastic varianten  worden niet verwerkt in mijn meubels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INBOUWAPPARATUUR:

Wat betreft de inbouwapparatuur zijn er weinig beperkingen, alle merken zijn te leveren bv. Miele, Boretti, Smegg, Imperial, ea. dit alles naar wens en budget. Iv.m. kleine jaarafname  heb ik natuurlijk geen grote kortingen. Op de meeste merken kan ik een standaard korting van 25% geven, maar wanneer men de apparatuur zelf wil leveren dan is dit ook geen enkel probleem. De apparatuur wordt dan tegen uurtarief ingebouwd.

 

HOUT:

Het gebruik van massief hout wordt door mij niet snel aanbevolen. Dit omdat het grote beperkingen heeft ten aanzien van het ontwerp.Door het krimpen/uitzetten van massief hout is men genoodzaakt om traditionele verbindingen toe te passen, waardoor een kast, tafel of keukendeurtje snel een klassieke indruk zal krijgen. Mocht u toch kiezen voor massief hout, kan hier rekening mee worden gehouden in het ontwerp.

 

FINEER:

Mijn specialisatie is het verwerken van edelfineer. Edelfineer is zeer geschikt voor een strakke afwerking omdat men bijna geen beperkingen heeft in het ontwerp. Een groot voordeel van fineer t.o.v. massief hout is dat de houtstructuur telkens weer kan worden herhaalt, zodat het oppervlak ondanks het gebruik van hout toch een rustige uitstraling krijgt.

Edelfineer is een dun laagje hout dat op mdf verlijmt wordt.Voor fineer te maken wordt het mooiste en duurste hout gebruikt. Massief hout dat dus nog in de handel te verkrijgen is, is dus niet van zo’n mooie kwaliteit als fineer. Bijna iedere houtsoort is te verkrijgen in edelfineer, zodat u niet alleen kersen, eiken of noten hoeft te kiezen, maar ook de keus heeft uit exclusievere houtsoorten zoals ebben, zebrano, palissander of padouk.

 

CORIAN:

Corian wordt in mijn eigen atelier verwerkt, waardoor ik niet afhankelijk ben van standaard maten en ontwerpen. Ontwerp, afmetingen, en kleurgebruik kunnen geheel afgestemd worden aan de wens van de klant.

Corian van Dupont is een massief oppervlaktemateriaal. Het is een mix van natuurlijke mineralen en zuiver acrylhars. Het is bijzonder duurzaam, en zeer geschikt in de keuken en badkamer. Corian hoeft niet alleen voor keukenbladen en wastafels gebruikt te worden, men kan ook wanden, douche en bad naadloos uitvoeren in corian.

Er zijn meer dan 100 kleuren te verkrijgen in corian, van fel oranje naar bv. Gemarmerd grijs.

Voor meer informatie ga naar www.corian.nl.

 

BAMBOE:

Dit is een vrij nieuw produkt dat zeer geschikt is in een minimalistische interieur.Bamboe heeft dezelfde hardheid en slijtvastheid als eiken.

meer advies

wpa7909abb.png

Werk wordt door een meubelmaker uitgevoerd die respect heeft voor ontwerp en materialen.

Eerlijke en duurzame materialen verdienen het om met goed vakmanschap te worden verwerkt en afgewerkt.

Niet alleen meubels in de woonkamer worden perfect afgewerkt, maar ook de keukens worden perfect afgewerkt en geplaatst. Dit is zeker belangrijk in de tijd dat we spreken over woonkeukens en over keukens die het verlengde zijn van de woonkamer. Alleen door het juiste materiaalgebruik en afwerking is het mogelijk om de keuken volledig te integreren in de woonruimte.

meer advies

wp8e2fff2a.png
wp5533b116.gif
wp4d4cd5f0_0f.jpg