TYPISCH  HOUT

keuken en meubelontwerper

 

MATERIALEN:

 

HOUT:

Het gebruik van massief hout wordt toegepast, maar wordt niet snel aanbevolen. Dit omdat het grote beperkingen heeft ten aanzien van het ontwerp. Door het krimpen/uitzetten van massief hout is men genoodzaakt om traditionele verbindingen toe te passen waardoor een kast, tafel of keukendeurtje snel een klassieke indruk zal krijgen. Ik pas het meestal toe bij hoekafwerkingen van gefineerde meubels, dit om de kwetsbare hoeken in fineer te vermijden. Mocht u toch kiezen voor massief hout, kan hier rekening mee worden gehouden in het ontwerp.

 

FINEER:

Mijn specialisatie is het verwerken van edelfineer. Edelfineer is zeer geschikt voor een strakke afwerking, omdat men bijna geen beperkingen heeft in het ontwerp. Een groot voordeel van fineer t.o.v. massief hout is dat de houttekening telkens kan worden herhaalt, zodat het oppervlak ondanks het gebruik van hout toch een rustige uitstraling krijgt. Door de grote lengtes is het ook mogelijk om de tekening door te laten lopen over de gehele kast. Dit lijken voor de hand liggende details, maar deze zijn zeker in de keukenbranche niet vanzelfsprekend. Uit echt fineer is dit voor meeste keukenfabrikanten namelijk niet te produceren. Ze kunnen dit in plastic fotoprint wel nabootsen omdat deze foto’s zo bewerkt zijn dat deze om de 60 cm eenzelfde begin print hebben als eind print.

 

Edelfineer is een dun laagje hout dat op mdf verlijmt wordt. Voor fineer te maken wordt het mooiste en duurste hout gebruikt. Massief hout dat dus nog in de handel te verkrijgen is, is dus niet van zo’n mooie kwaliteit als fineer. Bijna iedere houtsoort is te verkrijgen in edelfineer, zodat u niet alleen kersen, eiken of noten hoeft te kiezen, maar ook de keus heeft uit exclusievere houtsoorten zoals ebben, zebrano, palissander of padouk.

 

CORIAN:

Corian wordt in mijn eigen atelier verwerkt waardoor ik niet afhankelijk ben van standaard maten en ontwerpen. Ontwerp, afmetingen, en kleurgebruik kunnen geheel afgestemd worden aan de wens van de klant. Wanneer men op zoek is naar een minimalistische keuken, wastafel of meubel is er eigenlijk geen ander alternatief voor corian. Dit omdat hier vrijwel alles van gemaakt kan worden. Bij een goed uitgevoerde corian keuken of meubel zal werkblad, fronten, plint enzv. in elkaar overlopen alsof het uit een stuk is gesneden. Werkbladen kunnen naadloos overlopen in de vensterbank, rvs bedieningspanelen van downdrafts kunnen vervangen worden door corian, enzv.

Vaak is het nodig om voor hoekkeukens, keukens met wangen of voor zeer grote lengtes het blad ter plaatse te verlijmen en te schuren. Zo wordt het mogelijk om een keuken te plaatsen zonder kitnaden. Het plaatsen van een goed werkblad is dan ook onmogelijk in 1 dag. Een typisch hout keuken, is dan ook meer dan een corian blad besteld bij een leverancier en geplaatst door een keukenmonteur.  

 

Corian van Dupont is een massief oppervlaktemateriaal. Het is een mix van natuurlijke mineralen en zuiver acrylhars. Het is bijzonder duurzaam en zeer geschikt in de keuken en badkamer. Corian wordt door mij verwerkt in keukenwerkbladen, wastafels, fronten en zelfs complete meubels.

 

ALGEMEEN:

 

Voor de korpussen van de keukens zijn verschillende materialen te gebruiken, standaard worden deze uitgevoerd in 18 mm gemelamineerd spaanplaat of op aanvraag 18 mm gemelamineerd mdf, deze worden afgeplakt met 2 mm pvc kantenband.

Voor het meubelbeslag wordt afhankelijk van de toepassing  gebruik gemaakt van hettich, blum en salice.

De lade’s kunnen worden uitgevoerd in hout, maar zullen standaard uitgevoerd worden door lade’s van blum. Hierin zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Ook de ladegeleiders zijn van blum, met natuurlijk standaard een systeem om geruisloos te sluiten.

Leveranciers zullen altijd de laatste wijzigingen op gebied van meubelbeslag aan mij doorgeven.

Ook bezoek ik regelmatig de grote meubelbeurzen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

wpcb9971ea.jpg
wpe206ec51.png
wp5533b116.gif