TYPISCH  HOUT

keuken en meubelontwerper

 

WELKOM:

TYPISCH HOUT is in 2000 opgestart door Toine Jetten (geb. 1972). Ik heb de opleiding TSO houttechnieken afgerond aan het St.Jansberginstituut in Maaseik (België). Deze opleiding staat internationaal hoog aangeschreven om hun vakopleiding tot meubelmaker.  

 

TYPISCH HOUT is een klein atelier (zonder personeel) dat zeer exclusieve, tijdloze en minimalistische keukens, meubels en wastafels geheel door eigen hand ontwerpt en vervaardigd. Door deze combinatie van ontwerpen en vervaardigen met een zeer hoogwaardige afwerking  kunnen er maar enkele stuks per jaar worden uitgevoerd.

Een typisch hout is en blijft dan ook echt exclusief.

 

Nu 12 jaar geleden ben ik begonnen met het ontwerpen en fabriceren van meubels en keukens uit exclusieve fineren. In 2004 ben ik in aanraking gekomen met corian, een massief oppervlaktemateriaal dat naadloos verlijmd  kan worden en ideaal is voor natte ruimtes. Hierdoor werd het mogelijk om de werkbladen en fronten volledig uit corian te maken. Sindsdien is een typisch hout dan ook zeer herkenbaar en heeft het een eigen identiteit gekregen.

Inmiddels ontwerp en vervaardig ik ook tafels en meubels volledig in corian. Zo kan mijn stijl door het hele huis worden doorgetrokken. Na 8 jaar ervaring met het verwerken van corian is dit dan ook een specialisatie van me geworden.

 

Keukens en meubels zijn volledig uniek en worden zo goed mogelijk afgewerkt. Perfectie is een streven maar is jammer genoeg onmogelijk daar het volledig handwerk betreft.

De werken zullen vakmanschap, precisie en kwaliteit uitstralen.

meubelontwerp      meubelmakerij      interieur styling      ncs kleuradvies

 

 

wp00d2b78d.png
wp5533b116.gif
wpb08d5fa7_0f.jpg