TYPISCH  HOUT

keuken en meubelontwerper

 

WERKWIJZE:

 

Typisch hout ontwerpt in overleg met de klant meubels op maat. Deze ontwerpen worden vervaardigd in eigen meubelmakerij.

Hierbij is de klant niet altijd koning. Zo worden er geen bestaande werken of ontwerpen gekopieerd in opdracht van de klant.

 

Bij een eerste  vrijblijvende gesprek worden uw wensen en budget besproken en wordt er mijn visie  gegeven over de ruimte, functie, vormgeving en materiaalgebruik. Dit gesprek zal voornamelijk als doel hebben om vast te stellen of we op dezelfde lijn zitten en of  uw wensen binnen het budget zijn uit te voeren. Bij dit gesprek zal ik een inschatting geven van de kosten voor een standaard meubel ontwerp of interieur/ kleur advies. Dit is afhankelijk van de eisen, grootte, complexiteit en exclusiviteit.

Voor een standaard ontwerp van een tafel of meubel zal een minimum van 4 uur, en voor een keuken ongeveer 20 uur in rekening worden gebracht.  

Ontwerp kosten zullen worden berekend met een uurprijs van 45 euro (excl. btw.) De uitvoeringskosten worden berekend aan een uurtarief van 35 euro (excl. btw.).

 

Na akkoord te gaan met de ontwerp kosten wordt er opdracht gegeven voor het maken van een standaard schetsontwerp. Hier worden uw wensen en mijn ideeën en kennis vertaald in een tekening. Dit schetsontwerp zal bestaan uit een A1 tekening waarop  schematisch de plattegrond, aanzichten en een perspectief te zien zijn.

Deze tekening wordt u per post toegezonden. Vervolgens geeft u aan mij uw schetsontwerp door welke u uitgewerkt wilt hebben tot een offerte.

Deze tekening wordt overigens uw eigendom zodat u eventueel naar andere meubelmakers prijs kunt aanvragen en vergelijken.

 

Bij het volgende traject wordt er opdracht gegeven voor de uitvoer van het werk.

Er kan nu na het bespreken van de details en enkele kleine aanpassingen  op het schetsontwerp overgegaan worden tot een definitieve tekening en uitvoering van het werk.

Het kan voorkomen dat men meer eisen aan exclusiviteit, details en ontwerp stelt. Aan het ontwerp kan dan geschaafd worden zodat men een unica bekomt. Ontwerp kosten worden dan per uur verrekend en zullen in overleg bepaald worden.

 

Het gehele traject van eerste kennismaking tot uitvoering kan enkele weken tot zelfs maanden duren.

 

wpe79d44d7_0f.jpg